2017. szeptember 24., vasárnap

Busou shoujo machiavellism


Hogyan is bukkanok rá az ilyen különféle sulis fightolos animékre? Jó kis kérdés.Eme csodát pl youtube-on már jó ideje kiszemeltem.Ami meglepett, hogy csak 2017 tavaszán jött ki.Én tisztára 2013 körülinek néztem.Grafikájára aztán nincsen panasz.A karakterek különfélébbnél különfélébbek.De aztán azokat a kicsit sem normál hajszinekhez illő szinpompás fejeket sem hagyták ki a sztoriból.Igy legalább könyebb őket megkülömböztetni.Szinkronhangok jók.Opening nem rossz.Az első évad 12 részes.Őszintén a végét túl happy endesnek tartottam...
Idén őszi szezonban jön ki az ovája. Egy 1×30 perces rész ami még nem fut.

Az Aichi Symbiosis Magánakadémia eredetileg egy lány iskola volt.Nem sokkal ezelőtt azonban átalakitották egy vegyes iskolává.Mivel a lányok féltek a fiúktól engedéjezték nekik a fegyver használatot evvel biztositva a testi épségüket.Az akadémián csak 5 lánynak volt engedélyezett a kard viselete. Az iskolán belül létrejött igazságosztó szervezet tagjai a Legfőbb Öt Kard néven terjedtek el.A rendszer jól működése lévén az iskolába küldték a bajkeverő tanulokat akiket más iskolákba nem vettek fel.A fiúkat arra kötelezték, hogy úgy viselkedjenek és nézzenek ki mint egy lány ez az átnevelés része volt.A fiúk ráismerhetetlenül megválltoztak.Sminket hordtak, lányosan jártak, behodoltak a szabályoknak.Két lehetőséged volt.Behódolsz vagy elmész az akadémiáról.Ekkor jött valaki aki mind ezt az elavult röhejes rendszert megfogja válltoztatni. Fudou Nomura.

Főhősünket egy nagy bunyója után az akadémiára küldik ahol rögtön Onigawara Rint osztályába küldik átnevelésre.Elterjed a Legfőbb Öt Kard tagjai közt a híre.
40-en embert legyőzött mégis ő sebesült meg a legjobban.Felépülése egy honapig tartott de utána ebbe az iskolába kezdett járni.Már az első napját megnehezitik a kicsit sem barságos lányok.Akár merre néz fegyveres lányok és sminkben járkálo pasikkal van körülvéve.És eme mondhatni kicsit sem normális hely szabályait teljessége felforgatja......

2017. szeptember 16., szombat

Kakurenbo


Eme anime movie egy 25 perces kis rövidke történet.Utólag érdekesnek mondható viszonylag.A rajzolása,színhasználat sötét,megfogó.Egyszerű a grafikája viszont nagyon is illik a sztorihoz.A szinkronra panasz nincsen.Nem épp erre számítottam de nem bántam meg h megnéztem.

Kakurenbo.Akarsz bújócskázni?
Bátran invitálnak téged egy játékra Otokoyo városába.Hogy milyen játék is ez? Egy bújócskához hasonló játék ám ennél izgalmasabb és veszélyesebb.Azt beszélik, hogy azok a gyerekek aki részt vettek benne soha többé nem tértek vissza.A játék működése igen egyszerű.Hogy oda találj  a helyszínre és ne tévedj el sorban kövesd az O-To-Ko-Yo betűket és ha a Yo-hoz érsz megérkeztél az OTOKOYO térre.Akkor veszi kezdetét a bújócska ha 7 róka(kitsune) maszkos gyerek gyűlik össze a téren.De mi van ha 8-an vannak? "Semmi baj igaz?" Kitárul az ajtó beléptek.Ám ki már senki nem jön.A játék kezdetét vette.
Ki lesz a következő hunyó?

2017. augusztus 27., vasárnap

Parasyte


Elsőre egy béna, sablonos és egyben unalmas animének gondoltam eme művet.Ám az első rész után teljesen beleszerettem. Az a 20 perc után folytatást akartam.Kis kihagyásokkal de ma befejeztem.Nagyon élveztem bár bevallom volt pár pillanat amikor jól belerugtam volna a főszereplőbe, hogy: Héj idefigyelj én épp élvezni próbálnám az animét szóval elég a rinyálásból és szedd össze magad!2014-2015-ös mű révén igen frissnek számít legalább is az én szemszögemből.Hogy ha pár szóval jellemeznem kéne akkor szerintem ezeket mondanám: Izgalmas, Érzelem dús, Véres.
Plusszba hozzá fűzném. Eme csodás dolgot is bemutatja: Miért is legyen alváskor mindig valami a füledben? Végül is sohasem tudhatod mi mászik be rajta!

Történetünk főszerplője Izumi Shinichi.Egy teljesen átlagos közép iskolai diák.Ez egy napon viszont megválltozik.Az éjszaka közepén egy parazita próbálja felfalni az agyát ám ebben megakadájozza a  fiú fülében lévő fülhallgató.Sikertelen próbálkozása után Shinichi észre veszi és elkezd felé csapkodni tárgyakkal.Végső ötlet hijján a karjába fúródik és onnan kezd felfelé menni.Ám főszereplőnk nagyon ügyesen ezt nem  hagyja és fülhallgatója zsinórjával elszorítja a furcs "kígyó" szerű lény útját.Reggel beszédre ébred.Nem is kis meglepetés fogadja amikor meglátja azt a lényt a jobb karja helyén.Hogyna került oda? És egyálltalán mi is az? Sok kérdés merül fel benne amiket ki is mond.Többé kevésbé meg is kapja válaszait majd a parazitával egy idő után sikerül egyezségre jutniuk.Élete innentől kicsit sem nevezhető normálisnak.Információkért felkutatnak parazitákat ám amint azok rájönnek, hogy a parazita elbukott megpróbálják őket megölni.Az iskola is harc térré válik jó pár alkalommal ami kicsit sem kellemes emlékeket ad főhősünknek.Az élősködők mindenhol jelen vannak.Az iskolában, a politikában,  a hétköznapi életben. Némelyik kerüli a feltűnést és próbál együtt élni az emberekkel míg mások csak táplálék forrásként tekintenek rájuk.Hogy ennek mi lesz a vége? Káosz.Teljes káosz.Ám melyik faj győzedelmeskedik? Mi célből teremtették őket? Honnan jöttek? Miért pont a "saját fajukat" pusztítják?Ezekre választ kapunk.Nem lövöm le eme kérdéseknek a kimenetelét.

Egyéb tudnivalóként.Az anime 24 rész terjedelmű.Az opening nagyon jó, a zenéjét imádom.Bar még az anime megnézése elött is ismertem az eredeti verziót.A nyitalása fergeteges.A lezárás egészen hm..jó? Nem inkább olyan nosztalgikus.Megtudjuk Shinichi végül, hogy elmélkedik erről az egészről.Mi miért is van.Miért is hasonlít a "két faj" ennyire.Sok mindent lehetne még mondani.Spoilert nem akarok pedig annyit tudnék áradozni még eme csodás animéről.Tökéletesen lezárt a történet.Folytatni is lehetne még simán.Bár ritkaság, de abban reménykedem elvetik ezt az ötletet.Valahogy olyan csalódott lennék ha ez a lezárás után még folytatnák.Az anime főszereplője a közepén valami hihetetlenül badassra sikerült amit én mindig méltányolok ám komolyan annyi csajnak bejött már...Mondjuk miután menő lett érthető de elötte ? Ki tudja furcsa  a csajok ízlése.

2017. augusztus 14., hétfő

Detective conan (1-51)


A Detective conan mint ahogy a cím is sugallja egy nyomozós krimi anime.Ez ugye senkit sem lep meg.Egyike a legrégebbi animéknek.Egyesek szerint már őskorinak számít.Első részét 1995-1996-os téli szezonban adták ki.Az anime rendellkezik mangával,lightnovellel,live actionnal, moviekkal és sok ovával és speciallal.Nem meglepő módon a  leghosszabb animék közé sorolják már több mint 870 része van ami folyamatosan növekszik is.Grafikája folyamatosan javul ám eme 51 rész alatt még éppen, hogy csak észrevehető.Az anime kiadott egy külön sorozatot a Magic kaitot ami a kedvenceim közé tartozik.Ebben a sorozatban igazán megfigyelhetjük a grafika javulasát ami a mangáról sajnos nem igazán mondható el ott maradt az úgy mond "béna" kinézet.
Történetünk főszereplője Shinichi Kudo egy profi focista közép iskolás nyomozó zseni.Történetünk elején már egy bűnténybe bonyolódik.Miután megoldja a gyilkosság mögött rejlő titkot pár gyanús alak után megy.A fickók főhősünknek beadnak egy szert ami elvileg halálos méreg.Sajnálatos vagy szerencsés módon ám a kapszula nem éppen a várt hatást éri el így Shinichi össze megy.Kinézetre pont úgy néz ki mint álltalános korában ám az agya ugyan olyan éles marad.Mivel szülei külföldön vannak ezért egyetlen támaszához fordul Hakase profesztorhoz  aki késöbb sok hasznos(kivételesen működő) találmányokkal látja el a fiút. Másnap a profesztor azt javasolja költözzön addig Kogoro nyomozóhoz és a lányához Ranhoz hátha egy "profi" nyomozó segítségével elöbb megtalálja a fekete öltönyös alakokat.Főszereplőnk ezután Ranékhoz költözik aki a fiú osztálytársa, gyerekkori barátja és egyben szerelme is.A lány nem sejti hogy ő az mivel egy szemüveg mögé rejti arcát és próbál gyerekesebben viselkedni.Sok problémája akad abból, hogy össze ment.A felnőttek nem veszik komolyan, nem tudja rendesen végezni nyomozói munkáját, ám nem mutatkozhat mivel azok az alakok újra rászállnának és másokat is veszélybe sodorna.Így tengeti életét tovább immáron gyerek testben sok új ügyet old meg egy kis "segítséggel".

Az anime igen lassan halad előre.Néha már komolyan azt hihetjük el is feledkezett a kölyök az eredeti céljáról ám néha néha ezt megcáfolják.Csak az 50. rész körül láthatunk egy cseppnyi haladást a megoldás felé, de az is nagyjából a semmivel ér fel.A történet kissé néha unalmassá válhat ám bíztatásként mondom egy dologért megéri folytatni! Csak is Kaito kid miatt! Miután majd ő betoppan (51.rész elött sajnos még nincs ekkora szerencsénk) onnantól már érdekesebb lesz a sztori.Ha valakit érdekelne a Magic kaito sorozat akkor elárulom, hogy a Detective conan nélkül is élvezhető nagyon is.Sajnos a második évad felétől nincs magyar felirat ám angol felirattal meglehet nézni a gogoanimének a weboldalán.

2017. július 30., vasárnap

Fruits basket

Őszintén bevallom! Egészen eddig azt hittem, hogy ez valami kosarazó kis csajokról szóló semmilyen anime. Eme tév hitemet ám már jócskán az első részben megcáfolták. Kellemes csalódásnak mondanám. Teljesen különbözött az elképzelésemtől. Egy naív kiscsaj belebonyolódik egy komoly családi katyvaszba ha így mondhatom. Bár...lehet nem a legjobb megfogalmazás erre. Még mielött a saját téveszméimmel elkedvetlenítenék valakit el is kezdem az ajánlót! És előre bocs, hogy mindig valami slice of life szerű fantasy love jellegű comedykről írok.Valahogy így jön össze! De a következő nem az lesz! Ha minden a tervek szerint alakul akkor a sorban a következő vagy  a Magic kaito lesz amit újra nézek, mert annyira imádtam vagy a psycho pass, erre már úgy is kíváncsi voltam. Bocsánat mégegyszer, hogy untattalak titeket most már tényleg bele kezdek!

Főszereplőnk Tohru Honda egy naív,életvidám középiskolás lány.Első éves korában anyja halál után nem sokkal arra kényszerül,hogy egy sátorban éljen.Ám tudta nélkül véletlen a Shoma birtokra táborozik le.Egy reggel épp mikor az iskolába tart az erdőben rábukkan a Shoma házra.Elkezdi nézegetni a ház tornácára kirakott figurákat amik a 12 /kínai/ állatövi jegyet ábrázolják.Rögtön feltűnik neki, hogy hiányzik a kitaszított 13. a macska.Ekkor talállkozik Shigurevel és Yukival az iskola "hercegével".Miután rájönnek, hogy a lány egy sátorban lakik felajánlják neki, hogy velük élhet ingyen   viszont cserébe  főzést,takarítást és stb.-t meg kell csinálnia.Ám ha ez ilyen szép is lenne az eléggé unalmas lenne nem de bár?Már másnap fény derül a család titkára egy véletlen baleset során.A Shoma család 12(13) tagját uralja az állatövi jegyek gonosz szellemei.Amint az ellenkező nem megöleli őket azzá a csillag övi állattá változnak ami uralja őket.A történet során sok új szereplőt ismerhetünk meg.Újabb ellenségeket,újabb állatövi embereket.(mondjuk sajnálom, hogy nem mindegyiket ismerjük meg)A lány mindig örömteli pozivitással próbálja megoldani poblémáit és próbálja megérteni a körülötte lévő embereket.Anyja múltbéli jó tanácsaival,és barátai segítségével átverekedi magát problémáin.Lassan láthatjuk ahogy maga mellé állítja az embereket ,az őket lenyűgöző jellemével.

2001-es comedy anime.Sok komoly jelenettel ám a humorból sem szenvedhetünk hiányt.Nekem nagyon tetszett, majdnem egész végig mosolyogtam. Valahogy olyan kellemes érzést hagy maga után.A lezárása elég jónak bizonyul, a rajzolása kissé régies de élvezhető.Az opening és az ending képvilágához egy-egy kellemes és szív melengető zene társul.Ez azon animék közé tartozik amit szívesen újranéznénk ha épp egy kis kellemes kikapcsolódásra vágynánk.Annyit sajnáltam még,hogy magyar felirattal csak angol szinkron alatt találtam meg.

2017. július 14., péntek

Akame ga kill spoilers

---------------------------------------------------Spoiler----------------------------------------------------

Szerelmek:
Esdeath------>Tatsumi

Mine------>Tatsumi

Wave------>Kurome

Fegyver:
Bulat halála után Tatsumi kapja meg a fegyverét.Az anime végén valami super badass arany páncéllá alakul át.

Miután levágták Seryu lábait és karjait mű lábakat kap és a karja helyére Coro segítségével fegyvereket illeszt.


Lubbock képes a fegyverével más fegyvereket készíteni pl.: fejsze,lándzsa.

Wave páncélja Tatsumiéhoz hasonló csak annak a fejlettebb verziója.


Csókok:
Mine x Tatsumi:
Mine halála elött csókolóznak Tatsumival.

Esdeath x Tatsumi:
Esdeath első csókja.

Halálok:
Chelsea:
 Levágják egy karját.Levágják a fejét.A fejét feltűzik egy épület tetejére.

Sayo:
 Kezénél fogva felkötik és egy psycho csaj halálra kínozza.

Leyasu:
Bezárják egy cellába és egy psycho csaj majd, hogy nem halálra kínozza. /végül belhalt a sérülésekbe/

Sheele:
Coro /Seryu kutyaszerű szörnye/ ketté tépi.

Bulat:
 Tatsumival a tree beast ellen harcolva legyőzik.

Mine:
Legyőzi Seryut majd a tőle kapott sérüléseibe belehal.

Kurome:
Akame elleni harca alatt megvágja Murasame. /Akame kardja/

Leone:
Amikor meg akarja ölni a tanácsadót az egy teiguval elpusztítja Leone-ét és belelő kettőt, mivel ezzel elvesztette a regenerálódási képességét így később belehal a sebbe.

Esdeath:

Akaméval folytatott harca során megvágja Murasame majd Tatsumi holtestével együtt jégbe fagyasztja magát és eltűnik.

Susanoo:
 Harc közbe Esdeath átszúrja a kardjával.

 Lubbock:
Syura legyőzése után lezuhan a csapdájából és lent felszúrják a tüskék(lándzsák?).

Tatsumi:
A város egy óriási robot(szörny?)-től való védelmezése alatt hal meg.

Seryu:
Mineval folytatott harca során Mine egyik lövedéke ketté vágja.


 


 


 



 

 

2017. július 10., hétfő

Black lagoon

A fekete lagoon szállítók kalandos kalandjai ... Mint valami aranyos kis matróz történet. Nevetségesen hangzik. Ehez közel sincs az a hajó legfőképp nem a legénysége.Ha kíváncsi lennél Dutch a fekete izmos hajó kapitány, Benny a vézna szőke hecker, Revy az őrült lövész csaj és Rock a volt japán üzlet ember történetére hát azt itt megtalálhatod. Ha szívesen bele kukkantanál ebbe a kicsit sem szokványos animébe akkor olvasd csak tovább ezt az össze-vissza ajánlót.

Egy egyszerű japán üzletember üzleti úton van. Ebben mi érdekeset lehet találni? Hát elárulom semmit. De mi van akkor ha azt mondom, hogy először fegyvert nyomnak a fejéhez majd a szállítmányával együtt elrabolják a kalózok akiket az orosz maffia bérelt fel? Nyah így már izgalmasabb! Mint ahogy már következtetni lehetett fő hősünk eme japán üzletember lesz. Eredeti nevén Okajima csak, hogy tudjátok. Dutch a hajó kapitánya Rocknak kezdi hívni emberünket majd később felveszi őt a Black lagoon szállítókhoz. Főszereplőnket kit főnöke telefonon keresztül halottnak nyilvánított eldobja régi nevét és mostantól Rocknak hívja magát.Merészsége és jó szó forgatása miatt megkedveli az orosz maffia egyik nagy tagja egy volt katona Miss. Balalaika. Rock ezután együtt dolgozik a szállítókkal. Revyvel sok közös munkájuk lesz amiket egymás segítésével el is végeznek még ha sokat is veszekednek közben. Főszereplőnk a szállítók városába költözik Roanapurba. Yellow flag... egy bár ahol minden  bűnöző kedvére iszogat. Eme csodás helyet már nem egyszer lerombolta az egy egy fél közt kibontakozó tűzharc.
Roanapur... 
Eme város magába foglalja az Orosz maffiát, a Lagoona szállítókat és még sok más szervezetet. Ezen a helyen minden napiak a tűz párbajok, az élet-halál harcok, a drog kereskedők szabadon árulják portékájukat . Minden rendőr könnyen lefizethető, az utcán minden napi látvány ahogy a kurvák árulják magukat. Ez a város a bűnözés paradicsoma. Itt a láncfűrésszel másokat daraboló psychopatáktól kezdve fegyverekkel lövöldöző apácákig mindenkit megtalálhatsz.
Senki nem gondolja, hogy fő hősünk az ex japán üzletember kissé kiüt a képből? Eleinte még így van a dolgokat pánikolva, ügyetlenkedve intézi. De végül egész szépen beletanul a szakmába.

Az anime végéről spoiler nélkül. A vége szépen lezárt volt az utána jövő ovák kifejezetten aranyosak voltak. A zenék illenek az anime hangulatához az anime készítői két-két openingel és endingel ajándékoztak meg minket eme 36 rész alatt. A történet szerintem inkább a második évadtól lesz érdekes szóval addig abba nem hagyni. Lehet nem sok derült ki az ajánlóból spoiler mentes amennyire lehetséges ha spoilereket akartok nyugodtan kérdezzetek.
Alapból nagyon jó volt az anime egybe véve imádtam a vége csodás volt nem okozott csalódást. Ajánlom a megnézését a hmm.. Maffia, lövöldözés, epic fightok, spycho karakterek kedvelőinek.Engem a Gangstára emlékeztetett meg kissé talán a Joker gamere bár egyikre se  hasonlít különösebben.  Nyah témára vissza térve jó kis 2006-os anime vétek kihagyni!

2017. június 26., hétfő

Eromanga-sensei


Sensei? Ki mire gondol ez a cím alapján? Egy mangakát vagy esetleg egy animátort képzeltek el főhősnek? Ez nem éppen így van bár ez nem akkora baj.Nem áll messze ettől a két műfajtól még pedig mert egy light novell író a főhősünk!! Egy kis silenc of life egy csipetnyi ecchivel fűszerezve és bumm Eromanga-sensei! Ebből a semmit nem mondó hablatyból vagy netán a képből esetleg azt szűröd le, hogy neked tetszene ez az anime akkor ne is várj tovább előtte ám olvasd el az ajánlóm, hogy meg tudd miről is szól az Eromanga-sensei!!


Főszereplőnk Izumi Masamune egy 17 éves light novell író. Anyja halála után kezdett el online történetek írni majd, egy rajongója egyben barátjának tett ígérete miatt is lett profi író. Szegény főszereplőnknek ám nem épp megy túl jól a sora. Apja és nevelő anyja halála után depresszióba esett, húga bezárkózott a szobájába. Masamunénak az írás és egy bizonyos rajongó biztatása jelentette neki a kiutat a depresszióból. Egy évvel szülei halála után húga még mindig nem jött ki a szobájából, bátyja folyamatosa főzött-mosott rá ám Sagirit már azóta nem látta az ételt is mindig csak az ajtó előtt hagyta a lánynak. Főhősünk könyv dedikálást tart kézírására ám sokan megjegyzést tesznek ez alól Eromanga-sensei sem kivétel, blogjában közzétesz egy posztot amin szerencsétlen ronda aláírása van. Masamune elhatározza hogy megnézi partnere másnapi streamjét. Az élő videó közben észreveszi a háttérben húgának készített ebédjét. Rá akarna kérdezni ám mire rászánja magát a streamnek vége ám a lány bekapcsolva felejtette a kameráját de mivel ez neki nem tűnt fel vetkőzni kezd. Az onii-chan ösztönök életbe lépnek és a fiú rohan húga szobájához avval a felbuzdulással, hogy megőrizze húga meztelen testét. másnap elmondja húgának, hogy ó Izumi Masamune a light novell író akivel együtt dolgozik. A történet folyamán találkozunk híres írókkal (kiknek többsége fiatal, gyönyörű lány) akik többségben valamilyen szimpátiánál erősebb érzelmet is táplálnak főhősünk iránt.Az anime teli van ecchis jelenetek sorával a bugyi mutogatástól a meztelenül zongorázó loliig.

Bevallom sem az ecchi sem a szerelmi 3 vagy 4 szöges sztorik nem tartoznak a kedvenceim közé ám ez az anime igen jó volt. Beleláthatunk a szereplők múltjába ki miért lett író vagy éppen illusztrátor. A történet az elején viszonylag lassan halad ám pár rész után viszont viszonylag szépen beindul. A karaktereket egész jól megismerhetjük, csak a vége felé jön be pár olyan " csak úgy itt vagyok, nem tudod miért de veletek lógók csak azért is"  szereplő. Az animáció kifejezetten szép. A lányok ruhája kidolgozottabb míg a fiúké egyszerűbb. A szinkron színészek is jó munkát végeztek ám azt megemlíteném, hogy néhány kifejezetten irritáló hangot kihagyhattak volna. Ez a 12 rész alatt 1 opening és egy alap ending volt ám 2 rész után volt egy-egy külön ahhoz az epizódhoz igazított ending. A zenék kellemesek és aranyosak. Azoknak főleg ajánlom ezt a művet akik hozzám hasonló anime animáló-manga készítő-light novell író-kaligráfiával foglalkozó animéket előszeretettel megnézik.

2017. június 25., vasárnap

Light up the new world


Ez az új 2016-ban kiadott live action célközönségének a Death note fanokat célozza meg.Mint ahogy a címből is lehet következtetni ez a nagy sikernek örvendő Death notenak a folytatása.Mi is történik most a Light álltal annyira újra teremteni akart világban?Mi lett Misával és a Kira hívőkkel? Olvasd csak el ezt az ajánlót és megtudod.

A halál istenek királya megparancsolta a halál isteneknek, hogy keressék meg a földön Kira utódját és aki megtalálja az következhet utána a trónon. Hat death notet dobnak a földre. A film elején láthatjuk ahogy egy az égből alá hulló death notet egy orosz orvos talál meg és mit is kezd vele.Nem sokkal ezután történetünk 10 évvel Kira halála után folytatódik Tokyoban.Egy magas helyen egy kapucnis lány áll egy death notetal.A lány Tokyo utcáin ártatlanokat gyilkol útja során.Miközben üldözi a rendőrség talállkozhatunk a maszkot viselő Ryuzakival aki L utódja.Ám ugye bár ha egy új Ryuzaki is van akkor egy új Kira is kell nem?  Az egész világon halnak meg a bűnözők. Japánban a Kira után nyomozó csoport álnevekkel és L utódjával újra indul. Az egész világon fertőződnek meg a számítógépek és telefonok egy Kira álltal szétküldött Kira nevezetű vírussal. Lehet, hogy Light mégsem halt meg 10 évvel ezelött? Az eredeti sztoriból meghagyták Misát bár igazából nagyjából ő az egyetlen  aki nem halt meg a főbb karakterek közül. Mivel Kira újra megjelenése után volt death note tulajdonosként eléggé gyanusnak bizonyult ezért a nyomozók folyamatos megfigyelés alatt tartották. Mi lett a világgal? Light mégis életben van vagy esetleg van egy új Kira? Pontosan mi is a célja  a cyber terroristának?A film szerencsére ezeket a kérdéseket mind megválaszolja.

Véleményem szerint tökéletes az eredeti Death note folytatásának. A forgatókönyv jól lett megírva, a halál istenek még mindig érdekesen néznek ki, a rendezés hozta az elvárt színvonalat. A színészek nagyon jól átadták a karakterük jellemét egyedül egy rendőrnél éreztem erőltetettnek az alakítást meg néhol Ryuzakinál .Ez a két szereplő kifejezetten irritált az egész film alatt ez lehet annak betudható, hogy kissé erőltetett volt az egész megmozdulásuk. A lezárás érthető és logikus volt, nem hagyták nyitottan a történetet. Jól oldották meg az egészet. Érdemes megnézni, kifejezetten hozza az elvárt szinvonalat nem igazán okozhat csalódást.


2017. június 21., szerda

Tamako market


Tamago market vagyis tojás bolt.Előszőr véletlen félre olvastam a címet.Tamako market végül is miért pont ez a neve?
Ki is derült, hogy ennek az az oka, hogy főszereplőnket Tamakonak hívják.Csan én olvasom félre  a címeket ilyen gyakran?De csak hogy tisztázzuk a történetnek semmi köze egy tojás bolthoz sem csak egy mochi bolthoz.Ebből az össze-vissza szövegből biztos valami értelmes animére gondolhattok.Hát néha kissé bizar de alapjába véve egy 12 részes kellemes kis anime.Ha tudni akarod miről is szól eme történet olvasd csak tovább ennek az ajánlónak a zagyva szövegét.

Történetünk a Nyuszihegyi Bevásárló központban indul, ahol Tamako szokásos reggeli körét teszi meg az árusoknál.Itt mindenki kedveli ezt a bájos és ügyetlen lánykát és mindig elhalmozzák dolgokkal: egy szál virággal vagy éppen csak egy krokettel.Főszereplőnk családja egy mochi boltot vezet.A bevásárló negyed lakói olyanok akár egy nagy család.Mindenki jóban van a másikkal itt-ott még szerelmi szál is fonódik máshol meg folyton vitatkoznak.Ezen a bizonyos napon mikor drága kis lánykánk épp a virágüzletbe csodálj a virágokat az egyik csokorban egy furcsa dolgot vesz észre.Ez nem más mint egy bizar kinézetű madár aki ahogy felérbed szegény lány arcára tapad.Ahogy sikerül leszednie az arcáról azt veszik észre hogy ez nem is egy átlagos madár.Kiderül, hogy ez a furcsa állat tud beszélni. De hát nem úgy mint egy papagály féle, hanem úgy akár csak egy igazi ember.Nemsokkal ezután a beszélő szerzettől megtudják, hogy ő egy királyi család szolgálatában áll és, hogy a hercegének keres menyasszonyt.A történet folyamán felbukkannak Tamako barátnői Kanna a kawaii barkács lány és a másoknak példát mutató Midori.Nemsokkal késöbb megismerhetjük Mochizout főhősnőnk gyerekkori barátját aki a barátságtól kissé eltérő érzelmeket is táplál a lány iránt.Alapvetően eléggé egyszerű a történet.A szokásos suli fesztivál amire  főszereplőnk a  klubbjával készül.Szülinapok,új év,új barátok,ünnepélyek.

Szerintem alapvetően aranyos történet volt, bár külön csak a Tamako market nem igazán nevezhető love storynak.És még mielött bárki bármit szólna most csak a Tamako marketről van szó a Tamako love storyról nincs egy sem.Aki vágyik egy kis nyári kikapcsolódásra annak szíves örömest ajánlom ezt az egyszerű könnyed kis animét.Bár hozzá tenném, hogy a végére nekem kissé egyhangúvá vált az egész.

2017. június 12., hétfő

Joker game

Joker game...Nah kinek mi is jut először eszébe erről a címről?A póker nem?Vagy esetleg a gonosztevő Joker?Sajnálom ha evvel lelombozlak de egyikhez sincs különösebben köze.A legelején én tényleg azt hittem az opening és a cím alapján, hogy valami kaszinóban kártyázó pasikról szól, de jó értelemben csalódtam.Mi is akkor a Joker game?Hmm...egy igen érdekes játék.Az biztos, hogy egyszer szívesen kipróbálnám.Ha te is tudni akarod milyen is pontosan ez a "játszma" akkor  olvasd el az ajánlót.

1937-ben a világháború elött vagyunk.Történetünk egy kívülről lepukkant irodaházban kezdődik.De ebben még semmi kifejezetten különleges nincs.Ám mit is relyt ez az iroda pontosan?Be is avatlak.....itt képezték ki a japán kémeket.Sok civilt toboroztak legelösször.Na, de civilekből kémek?Igen aki kibirja a kiképzést abból kém lehet.Csupán két feltétele van.Egy csak olyanok lehetnek kémek akik semmilyen katonai kiképzést nem kaptak.Kettő férfinak kell lenniük.Diszriminácio ez szerinted? Ez is benne lehet de a valódi oka, hogy a férfiak szerint a nők képesek bárkit dühből vagy szerelemből megölni...szörnyű mi? Nem mintha nem így lenne uffufu.A kiképzés végére abból a rengeteg hétköznapi japán férfiból már csupán 8 ember maradt.Vagy az animéből idézve inkább így mondjam? "A kiképzés végére már csak 8 szörnyeteg maradt."Az ország titkos kém ügynökségét csupán "D ügynökségnek" nevezik.Ez a szervezet szabálya: "Ne halj meg.Ne ölj embert." Mielött még azt hinnéd puszta jólelkűségből nem lehet embert ölniük leállítanálak.Ehez semmi köze, nyomós okuk van rá. Ha megölsz valakit csak a rendőrséget hozod magadra, ha lelepleződsz elbuktál.Amelyik kém meghal az elbukott.Nah de ki is ennek a bizonyos "D ügynökségnek" a vezetője? Hát nem más mint mások álltal Yuukinak nevezett ember.
Bele is kezdenék akkor a Joker game magyarázatába.A Joker game kémeink álltal előszeretettel játszott játék.Kívülről egy átlagos póker partinak tűnhet ám a felszin alatt jóval több olyan akár a világpolitika.Vannak akik játszanak és akik "kívül állók" vagyis akik nem vesznek részt a póker partiban.A játszma alatt egymással szövetkeznek és jeleket adnak a másik lapjairól ám sosem tudhatod, hogy nem e hamis jeleket adtak vagy, hogy nem e pártolt át máshoz az a bizonyos illető ám megfejtheted mások jeleit is .Ez a Joker game.Az anime során betekintést nyerhetünk a történelem Japán oldalába.Megtudhatjuk hogy mi lessz avval a kémmel aki meghal, hogyan szabadulnak ki a fogságból és, hogy hogyan teljesítik a küldetéseiket.Megfigyelhetjük az anime folyamán az emberi természet különféle oldalait és megláthatjuk néha milyen naívak és hiszékenyek is tudnak lenni.

Alapvetően főleg a történelmi és psychological animék kedvelőinek ajánlanám.Kifejezetten jó animének tartom és elég jól tudtam szimpatizálni az előszeretettel Joker gamet "játszó" kémekkel.Nem bánod meg ha megnézed ezt a 12 részt a részek úgy pörögnek majd, hogy észre se veszed majd és végignézted mind a 12 részt.

2017. június 10., szombat

Kamisama no inai nichiyoubi

Aznap mikor isten elhagyta a világot...
Mit is mondhatnék róla?Elsőre eléggé béke érzetét keltette bennem.Furcsa mi?A cím nem igazán utal pedig egy kis nyugodt, békés történetre.Ki mire számítana?Egy zombi apokalipszisre?Nem éppen de nem olyannyira rossz válasz.Talán vámpírok vagy szörnyek özönlik el a világot mint az Owari no seraphban? Esetleg angyalok és démonok szállnak a földre?Nem annyira azért nem vészes a helyzetünk.Viszont!Mi lenne ha azt mondanám az emberek örök életet kaptak Istentől?Na?Na?Felkeltettem az érdeklődésedet?Érdekel mit is értek ez alatt pontosan?Nem kell sokat várnod, hogy megtudd.Anyi a dolgod mindössze, hogy tovább olvasod ezt a kis röpke ajánlót!

"Isten hétfőn teremtette a világot.
Kedden Isten elválasztotta a rendet a káosztól.
Szerdán elrendezte az összes számot.
Csütörtökön emgedélyezte az apály és a dagály idejét.
Pénteken Isten feltárta a világ minden zegzugát.
Szombaton megpihent.
És vasárnap Isten..........elhagyta a világot."
A világ kezdett megtelni.Emberek születtek és haltak.15 évvel ezelött egy nap...
Senki se vette észre.A világ megválltozott.Senkinek sem tünt fel.Az emberek ugyan úgy mentek másnap is munkába.Az újságok sem írtak róla.De a világ teljesen megválltozott...Isten elhagyta.
15 évvel ezelött azon a bizonyos napon, a világ minden pontján egy hang hallatszott. "Áh elbuktam!" Isten az embereknek örök életet adott és a világon többé nem születtek gyerekek.Az emberek nem haltak meg, még a haláluk után sem.Isten megsajnálta az embereket és a földre küldte a sírásokat hogy teremtsenek rendet ebben a káoszba fulladt világban.A sírásók feladata az élők segítése és a holtak "nyugalomba helyezése".A holtak kiket egy sírásó helyezett a sírba és temetett el nem tért vissza az életben és békében nyugodhatott.Holtak barangoltak a világban.Idővel testük rothadni kezdet és egyre kapzsibbak lettek míg végül már csak magukkal törődtek.Mostanra már több mint 2 milliárd holt bolyong világunkban.

15 évvel a világ megválltozása után egy kis faluban élt Ai.Egy 13 éves folyton vidám naív lány.Anyja a falu sírásója volt.Ainak még kiskorában elkellett temetni anyját.A falusika anyja halála után rábeszélték, hogy vegye át anyja helyét és legyen a falu sírásója.Ai nap mint nap ásta a sírokat.Aznap mikor kiásta a 47. sírt a faluba vissza indulva észrevette, hogy a falusiak eltűntek.Az úton bele szaladt egy magát Hampnie Hambartnak nevező albínó férfiba.A faluba  vissza érve azt vette észre, hogy a faluban élő összes embert legyilkolták.De miért?Sírásóhoz híven a falusiakat rendes temetésben részesíti, majd az albínó férfivel tart.A lány az utazása során jobban megismeri az álltala eddig nem látott világot.Útja során másik sírásókkal is talállkozik.Ai eljut a holtak városába és talállkozik különös erőkkel rendellkező fiatalokkal is.Ám! Még egy kifejezetten fontos kérdést nem tettünk fel!Főszereplőnk, hogy lehet 13 éves ha a világban már 15 éve nem születnek emberek?Sok kérdés merül fel még ezen kívül .A történet folyamán végig kísérhetjük ahogy a naív a világrol eddig mit sem tudó lány, hogyan találja meg ezekre a kérdésekre  a választ  és, hogy hogyan viszonyul a körülötte lévőkhöz.

Egy néha meghitt néha komor hangulatú animébe nyerhettek betekintést.A háttér sztori igen kidolgozott és érdekes.Az anime folyamán azt is láthatjuk hogy mi lesz azoknak a kívánságoknak a vége amiket az ember úgy szeretne valóra válltani.Az anime sok dolgot vet fel és sok mindenre rámutat.Szerintem jo munkát végeztek ennek az animének a készítői eme 12 rész alatt.De azt hozzá fűzném, hogy valami jobb végre számítottam.

A grafikája kifejezetten igényesnek mondható.Az opening videója igen szép és az anime során felbukkanó szereplőket is bele tették ami szerintem kifejezetten jo ötlet volt.Az anime dalai is tökéletesen illenek a történet hangulatához.

Mikakunin de shinkoukei

Mikakunin de shinkoukei.Sokaknak nem mond sokat ez a cím, ám az anime annál inkább.Eme anime vicces avagy kawaii jelenetei előszeretettel ragadják ki az AMV készítő youtuberek.Például szolgál az Anime's got talent.Eléggé ismert, nem?Ebben a videóban is feltűnik a Mikakunin de shinkoukei lolija Mashiro, és ez csak egy a sok közül.Érdekel ez az anime mely oly sok AMV-ben szerepel?Akkor íme itt az ismertetője!Olvasni csak nyugodtan! Wau itt senki sem harap.

A sztori főszereplőnk Kobeni Yonomori álmával indul.Eme álomban Kobeni egy röpke emlék töredéket lát.Sajnos egy gyerekkori balesete miatt nem sokra emlékszik kiskorábol.Főszereplőnk éppen aznap tölti be a 16. életévét.Ám ez a születésnap meglepetéseket tartogat számára.Anyja közli vele, hogy van egy vőlegénye akiről eddig nem tudott vagy csak elfelejtette?Ez az eljegyzés még nagyapja döntése volt de ki ez a relytéjes fiú?Talán egy fontos személy a lány múltjából?Ezen nem igazán van ideje elmélkedni mert betoppan egy kislány aki azt állitja, hogy ő a sogornője és, hogy a bátyjával aki ugyebár főszereplőnk jegyese velük fognak lakni.Az anime során titkok derülnek ki.Ki is valójában ez a titokzatos vőlegény?Hogyan is történt pontosan Kobeni balesete?Milyen titkokat is rejteget a fiú családja?A történet alatt betekintést nyerhetünk a sulis és egyaránt otthoni életükbe.Az anime alatt végig kísérhetjük a szereplők kapcsolatának mélyülését és uj szereplőket is megismerhetünk.

Ha érdekel egy aranyos, vidám love story vagy csak egy kis fantasyval fűszerezett silenc of life történet ne habozz bele nézni!Kiváncsi lennél egy perverz hug komplexusos nővérre és egy tsundere loli sogornőre?Eme 12 rész garantáltan feldobja a napodat!

2017. június 8., csütörtök

07 ghost


A 07 ghost címileg engem a Ghost in the shell című animére emlékeztetett eleinte, ám történetében és egészében teljesen más.Akkor  mi is az a 07 ghost?Olvasd el ezt az ajánlot és megtudod!Személy szerint érdemesnek tartom arra, hogy ajánlót írjak róla.25 résznyi izgalom egy rövid szövegbe foglalva.Habár szívesen láttam volna folytatást belőle de eléggé elégedett voltam összességében vele.

A 07 ghost egy iskolában indul ahol épp vizsgáznak a diákok.Hm...meglepő mi?De ez nem épp egy átlagos iskola ez a Barsburg Birodalom katona képző iskolája.Főhősünk Teito Klein legjobb barátjával Mikagéval szintén vizsgázni készül.Már az anime elején kiderül pár érdekesség főszereplőnkről. Mégpedig hogy szinte semmire sem emlékszik a multjábol.Régebben rabszolga volt ám nem egy egyszerű rabszolga hanem egy harci rabszolga.Ennek köszönhetően az iskolában folyamatosan pletykák és zaklatások középpontjában áll.Legjobb barátjával valahogy sikerül ezeket figyelmenkivül hagyniuk vagyis inkább vissza vágniuk?Ám ez csak a bevezetés az izgalom ez után fog csak jönni.Ha valaki egy kis sulis-katonás-harcos animére számított annak csalódást kell okoznom mert ez még közel sincs ahoz ami ebből fog kibontakozni.Ahogy a jo kis harcos animékbe kell itt is van egy főgonosz.Egy jol kinéző magas rangu katona.Ayanami a magas rangu tiszt a vizsgáknál jön képbe itt talállkozik először főszereplőnkkel.Nemsokkal ezután főhősünk ahogy a folyoson sétál meghall egy ismerős hangok ami hatására egy emlék kép jelenik meg elötte amiben Ayanamit látja....ennek hatására a tisztre támad ám ez a támadás sikertelen ennek hatására börtönbe zárják.A börtönből barátja segitségével sikerül megszöknie és egy hawkzilestel menekül az iskolábol ám főgonoszunk egy támadására megsérül és nem messze a 7.körzettől lezuhan ahol 3 püspök talál rá.A püspökök magukkal viszik a templomba ahol tovább folytatodik a történet.A fiúra késöbb Korok támadnak,megismeri a 7 szellem legendáját és fény derül a 3 püspök titkára is.A történet folyamán többet megtudunk Teito multjárol,ki is ő, honnan jött és, hogy mi is az a titogzatos erő ami a fiuban szunnyad.

A 7 szellem legendájárol.
A 7 szellem: Zehel, Fest, Profe, Randkalt, Rilect,Ea és Vertrag.Ez a 7 szellem annak az egyháznak a védelmezője ahova Teito kerül.
A legenda szerint Velrolen a halál istene bűnt követett el a mennyben és a földre menekült.A földön gonoszságot terjesztett és kétségbeesést hozott az emberek szívébe.A Mennyek ura megsajnálta a szenvedőket és elküldte a 7 mennyei fényt, hogy büntetéssel súlytsák Velrolent.Őket nevezték a "7 szellemnek".Velrolen elzárása óta úgynevezett Korok jelentek meg akik az emberek szivébe kétségbeesést hoztak majd felemésztették azt.A 7 szellem feladat küzdeni Velrolen átka ellen és felszabaditani a sötétségbe borult lelkeket.

Végszóként eme 2009-es anime igen érdekes lehet.Nem tudom, hogy csak nekem volt e szomoru vagy másnak is bár ki, hogy értelmezi.Izgalmas anime volt érdemes legalább egyszer megnézni!