2017. június 25., vasárnap

Light up the new world


Ez az új 2016-ban kiadott live action célközönségének a Death note fanokat célozza meg.Mint ahogy a címből is lehet következtetni ez a nagy sikernek örvendő Death notenak a folytatása.Mi is történik most a Light álltal annyira újra teremteni akart világban?Mi lett Misával és a Kira hívőkkel? Olvasd csak el ezt az ajánlót és megtudod.

A halál istenek királya megparancsolta a halál isteneknek, hogy keressék meg a földön Kira utódját és aki megtalálja az következhet utána a trónon. Hat death notet dobnak a földre. A film elején láthatjuk ahogy egy az égből alá hulló death notet egy orosz orvos talál meg és mit is kezd vele.Nem sokkal ezután történetünk 10 évvel Kira halála után folytatódik Tokyoban.Egy magas helyen egy kapucnis lány áll egy death notetal.A lány Tokyo utcáin ártatlanokat gyilkol útja során.Miközben üldözi a rendőrség talállkozhatunk a maszkot viselő Ryuzakival aki L utódja.Ám ugye bár ha egy új Ryuzaki is van akkor egy új Kira is kell nem?  Az egész világon halnak meg a bűnözők. Japánban a Kira után nyomozó csoport álnevekkel és L utódjával újra indul. Az egész világon fertőződnek meg a számítógépek és telefonok egy Kira álltal szétküldött Kira nevezetű vírussal. Lehet, hogy Light mégsem halt meg 10 évvel ezelött? Az eredeti sztoriból meghagyták Misát bár igazából nagyjából ő az egyetlen  aki nem halt meg a főbb karakterek közül. Mivel Kira újra megjelenése után volt death note tulajdonosként eléggé gyanusnak bizonyult ezért a nyomozók folyamatos megfigyelés alatt tartották. Mi lett a világgal? Light mégis életben van vagy esetleg van egy új Kira? Pontosan mi is a célja  a cyber terroristának?A film szerencsére ezeket a kérdéseket mind megválaszolja.

Véleményem szerint tökéletes az eredeti Death note folytatásának. A forgatókönyv jól lett megírva, a halál istenek még mindig érdekesen néznek ki, a rendezés hozta az elvárt színvonalat. A színészek nagyon jól átadták a karakterük jellemét egyedül egy rendőrnél éreztem erőltetettnek az alakítást meg néhol Ryuzakinál .Ez a két szereplő kifejezetten irritált az egész film alatt ez lehet annak betudható, hogy kissé erőltetett volt az egész megmozdulásuk. A lezárás érthető és logikus volt, nem hagyták nyitottan a történetet. Jól oldották meg az egészet. Érdemes megnézni, kifejezetten hozza az elvárt szinvonalat nem igazán okozhat csalódást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése