2017. június 26., hétfő

Eromanga-sensei


Sensei? Ki mire gondol ez a cím alapján? Egy mangakát vagy esetleg egy animátort képzeltek el főhősnek? Ez nem éppen így van bár ez nem akkora baj.Nem áll messze ettől a két műfajtól még pedig mert egy light novell író a főhősünk!! Egy kis silenc of life egy csipetnyi ecchivel fűszerezve és bumm Eromanga-sensei! Ebből a semmit nem mondó hablatyból vagy netán a képből esetleg azt szűröd le, hogy neked tetszene ez az anime akkor ne is várj tovább előtte ám olvasd el az ajánlóm, hogy meg tudd miről is szól az Eromanga-sensei!!


Főszereplőnk Izumi Masamune egy 17 éves light novell író. Anyja halála után kezdett el online történetek írni majd, egy rajongója egyben barátjának tett ígérete miatt is lett profi író. Szegény főszereplőnknek ám nem épp megy túl jól a sora. Apja és nevelő anyja halála után depresszióba esett, húga bezárkózott a szobájába. Masamunénak az írás és egy bizonyos rajongó biztatása jelentette neki a kiutat a depresszióból. Egy évvel szülei halála után húga még mindig nem jött ki a szobájából, bátyja folyamatosa főzött-mosott rá ám Sagirit már azóta nem látta az ételt is mindig csak az ajtó előtt hagyta a lánynak. Főhősünk könyv dedikálást tart kézírására ám sokan megjegyzést tesznek ez alól Eromanga-sensei sem kivétel, blogjában közzétesz egy posztot amin szerencsétlen ronda aláírása van. Masamune elhatározza hogy megnézi partnere másnapi streamjét. Az élő videó közben észreveszi a háttérben húgának készített ebédjét. Rá akarna kérdezni ám mire rászánja magát a streamnek vége ám a lány bekapcsolva felejtette a kameráját de mivel ez neki nem tűnt fel vetkőzni kezd. Az onii-chan ösztönök életbe lépnek és a fiú rohan húga szobájához avval a felbuzdulással, hogy megőrizze húga meztelen testét. másnap elmondja húgának, hogy ó Izumi Masamune a light novell író akivel együtt dolgozik. A történet folyamán találkozunk híres írókkal (kiknek többsége fiatal, gyönyörű lány) akik többségben valamilyen szimpátiánál erősebb érzelmet is táplálnak főhősünk iránt.Az anime teli van ecchis jelenetek sorával a bugyi mutogatástól a meztelenül zongorázó loliig.

Bevallom sem az ecchi sem a szerelmi 3 vagy 4 szöges sztorik nem tartoznak a kedvenceim közé ám ez az anime igen jó volt. Beleláthatunk a szereplők múltjába ki miért lett író vagy éppen illusztrátor. A történet az elején viszonylag lassan halad ám pár rész után viszont viszonylag szépen beindul. A karaktereket egész jól megismerhetjük, csak a vége felé jön be pár olyan " csak úgy itt vagyok, nem tudod miért de veletek lógók csak azért is"  szereplő. Az animáció kifejezetten szép. A lányok ruhája kidolgozottabb míg a fiúké egyszerűbb. A szinkron színészek is jó munkát végeztek ám azt megemlíteném, hogy néhány kifejezetten irritáló hangot kihagyhattak volna. Ez a 12 rész alatt 1 opening és egy alap ending volt ám 2 rész után volt egy-egy külön ahhoz az epizódhoz igazított ending. A zenék kellemesek és aranyosak. Azoknak főleg ajánlom ezt a művet akik hozzám hasonló anime animáló-manga készítő-light novell író-kaligráfiával foglalkozó animéket előszeretettel megnézik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése