2017. július 30., vasárnap

Fruits basket

Őszintén bevallom! Egészen eddig azt hittem, hogy ez valami kosarazó kis csajokról szóló semmilyen anime. Eme tév hitemet ám már jócskán az első részben megcáfolták. Kellemes csalódásnak mondanám. Teljesen különbözött az elképzelésemtől. Egy naív kiscsaj belebonyolódik egy komoly családi katyvaszba ha így mondhatom. Bár...lehet nem a legjobb megfogalmazás erre. Még mielött a saját téveszméimmel elkedvetlenítenék valakit el is kezdem az ajánlót! És előre bocs, hogy mindig valami slice of life szerű fantasy love jellegű comedykről írok.Valahogy így jön össze! De a következő nem az lesz! Ha minden a tervek szerint alakul akkor a sorban a következő vagy  a Magic kaito lesz amit újra nézek, mert annyira imádtam vagy a psycho pass, erre már úgy is kíváncsi voltam. Bocsánat mégegyszer, hogy untattalak titeket most már tényleg bele kezdek!

Főszereplőnk Tohru Honda egy naív,életvidám középiskolás lány.Első éves korában anyja halál után nem sokkal arra kényszerül,hogy egy sátorban éljen.Ám tudta nélkül véletlen a Shoma birtokra táborozik le.Egy reggel épp mikor az iskolába tart az erdőben rábukkan a Shoma házra.Elkezdi nézegetni a ház tornácára kirakott figurákat amik a 12 /kínai/ állatövi jegyet ábrázolják.Rögtön feltűnik neki, hogy hiányzik a kitaszított 13. a macska.Ekkor talállkozik Shigurevel és Yukival az iskola "hercegével".Miután rájönnek, hogy a lány egy sátorban lakik felajánlják neki, hogy velük élhet ingyen   viszont cserébe  főzést,takarítást és stb.-t meg kell csinálnia.Ám ha ez ilyen szép is lenne az eléggé unalmas lenne nem de bár?Már másnap fény derül a család titkára egy véletlen baleset során.A Shoma család 12(13) tagját uralja az állatövi jegyek gonosz szellemei.Amint az ellenkező nem megöleli őket azzá a csillag övi állattá változnak ami uralja őket.A történet során sok új szereplőt ismerhetünk meg.Újabb ellenségeket,újabb állatövi embereket.(mondjuk sajnálom, hogy nem mindegyiket ismerjük meg)A lány mindig örömteli pozivitással próbálja megoldani poblémáit és próbálja megérteni a körülötte lévő embereket.Anyja múltbéli jó tanácsaival,és barátai segítségével átverekedi magát problémáin.Lassan láthatjuk ahogy maga mellé állítja az embereket ,az őket lenyűgöző jellemével.

2001-es comedy anime.Sok komoly jelenettel ám a humorból sem szenvedhetünk hiányt.Nekem nagyon tetszett, majdnem egész végig mosolyogtam. Valahogy olyan kellemes érzést hagy maga után.A lezárása elég jónak bizonyul, a rajzolása kissé régies de élvezhető.Az opening és az ending képvilágához egy-egy kellemes és szív melengető zene társul.Ez azon animék közé tartozik amit szívesen újranéznénk ha épp egy kis kellemes kikapcsolódásra vágynánk.Annyit sajnáltam még,hogy magyar felirattal csak angol szinkron alatt találtam meg.

2017. július 14., péntek

Akame ga kill spoilers

---------------------------------------------------Spoiler----------------------------------------------------

Szerelmek:
Esdeath------>Tatsumi

Mine------>Tatsumi

Wave------>Kurome

Fegyver:
Bulat halála után Tatsumi kapja meg a fegyverét.Az anime végén valami super badass arany páncéllá alakul át.

Miután levágták Seryu lábait és karjait mű lábakat kap és a karja helyére Coro segítségével fegyvereket illeszt.


Lubbock képes a fegyverével más fegyvereket készíteni pl.: fejsze,lándzsa.

Wave páncélja Tatsumiéhoz hasonló csak annak a fejlettebb verziója.


Csókok:
Mine x Tatsumi:
Mine halála elött csókolóznak Tatsumival.

Esdeath x Tatsumi:
Esdeath első csókja.

Halálok:
Chelsea:
 Levágják egy karját.Levágják a fejét.A fejét feltűzik egy épület tetejére.

Sayo:
 Kezénél fogva felkötik és egy psycho csaj halálra kínozza.

Leyasu:
Bezárják egy cellába és egy psycho csaj majd, hogy nem halálra kínozza. /végül belhalt a sérülésekbe/

Sheele:
Coro /Seryu kutyaszerű szörnye/ ketté tépi.

Bulat:
 Tatsumival a tree beast ellen harcolva legyőzik.

Mine:
Legyőzi Seryut majd a tőle kapott sérüléseibe belehal.

Kurome:
Akame elleni harca alatt megvágja Murasame. /Akame kardja/

Leone:
Amikor meg akarja ölni a tanácsadót az egy teiguval elpusztítja Leone-ét és belelő kettőt, mivel ezzel elvesztette a regenerálódási képességét így később belehal a sebbe.

Esdeath:

Akaméval folytatott harca során megvágja Murasame majd Tatsumi holtestével együtt jégbe fagyasztja magát és eltűnik.

Susanoo:
 Harc közbe Esdeath átszúrja a kardjával.

 Lubbock:
Syura legyőzése után lezuhan a csapdájából és lent felszúrják a tüskék(lándzsák?).

Tatsumi:
A város egy óriási robot(szörny?)-től való védelmezése alatt hal meg.

Seryu:
Mineval folytatott harca során Mine egyik lövedéke ketté vágja.


 


 


 



 

 

2017. július 10., hétfő

Black lagoon

A fekete lagoon szállítók kalandos kalandjai ... Mint valami aranyos kis matróz történet. Nevetségesen hangzik. Ehez közel sincs az a hajó legfőképp nem a legénysége.Ha kíváncsi lennél Dutch a fekete izmos hajó kapitány, Benny a vézna szőke hecker, Revy az őrült lövész csaj és Rock a volt japán üzlet ember történetére hát azt itt megtalálhatod. Ha szívesen bele kukkantanál ebbe a kicsit sem szokványos animébe akkor olvasd csak tovább ezt az össze-vissza ajánlót.

Egy egyszerű japán üzletember üzleti úton van. Ebben mi érdekeset lehet találni? Hát elárulom semmit. De mi van akkor ha azt mondom, hogy először fegyvert nyomnak a fejéhez majd a szállítmányával együtt elrabolják a kalózok akiket az orosz maffia bérelt fel? Nyah így már izgalmasabb! Mint ahogy már következtetni lehetett fő hősünk eme japán üzletember lesz. Eredeti nevén Okajima csak, hogy tudjátok. Dutch a hajó kapitánya Rocknak kezdi hívni emberünket majd később felveszi őt a Black lagoon szállítókhoz. Főszereplőnket kit főnöke telefonon keresztül halottnak nyilvánított eldobja régi nevét és mostantól Rocknak hívja magát.Merészsége és jó szó forgatása miatt megkedveli az orosz maffia egyik nagy tagja egy volt katona Miss. Balalaika. Rock ezután együtt dolgozik a szállítókkal. Revyvel sok közös munkájuk lesz amiket egymás segítésével el is végeznek még ha sokat is veszekednek közben. Főszereplőnk a szállítók városába költözik Roanapurba. Yellow flag... egy bár ahol minden  bűnöző kedvére iszogat. Eme csodás helyet már nem egyszer lerombolta az egy egy fél közt kibontakozó tűzharc.
Roanapur... 
Eme város magába foglalja az Orosz maffiát, a Lagoona szállítókat és még sok más szervezetet. Ezen a helyen minden napiak a tűz párbajok, az élet-halál harcok, a drog kereskedők szabadon árulják portékájukat . Minden rendőr könnyen lefizethető, az utcán minden napi látvány ahogy a kurvák árulják magukat. Ez a város a bűnözés paradicsoma. Itt a láncfűrésszel másokat daraboló psychopatáktól kezdve fegyverekkel lövöldöző apácákig mindenkit megtalálhatsz.
Senki nem gondolja, hogy fő hősünk az ex japán üzletember kissé kiüt a képből? Eleinte még így van a dolgokat pánikolva, ügyetlenkedve intézi. De végül egész szépen beletanul a szakmába.

Az anime végéről spoiler nélkül. A vége szépen lezárt volt az utána jövő ovák kifejezetten aranyosak voltak. A zenék illenek az anime hangulatához az anime készítői két-két openingel és endingel ajándékoztak meg minket eme 36 rész alatt. A történet szerintem inkább a második évadtól lesz érdekes szóval addig abba nem hagyni. Lehet nem sok derült ki az ajánlóból spoiler mentes amennyire lehetséges ha spoilereket akartok nyugodtan kérdezzetek.
Alapból nagyon jó volt az anime egybe véve imádtam a vége csodás volt nem okozott csalódást. Ajánlom a megnézését a hmm.. Maffia, lövöldözés, epic fightok, spycho karakterek kedvelőinek.Engem a Gangstára emlékeztetett meg kissé talán a Joker gamere bár egyikre se  hasonlít különösebben.  Nyah témára vissza térve jó kis 2006-os anime vétek kihagyni!